verzekering

Dekking mondhygiëne

De meeste zorgverzekeraars in Nederland hebben mondzorg in het pakket zitten. Welke zorg er binnen de dekking valt is afhankelijk van uw leeftijd, de behandeling die u wilt uitvoeren en de afspraken die u heeft gemaakt met uw verzekeraar.


Basispakket

De mondzorg die gedekt is binnen het basispakket is mede afhankelijk van uw leeftijd. Voor kinderen tot en met 18 jaar vallen mondzorgbehandelingen, met uitzondering van orthodontische behandelingen, wel binnen het basispakket.
Vergoeding
voor volwassenen is afhankelijk van uw polisvoorwaarden en eventuele aanvullende verzekering. Bijzondere tandheelkundige behandelingen die nodig zijn om ervoor te zorgen dat het gebit niet verder achteruit gaat vallen alleen binnen het basispakket onder de volgende omstandigheden:


  • Een ernstige ontwikkelingsstoornis, groeistoornis of verworven afwijking van de mond of het gebit (tand-kaak-mondstelsel);
  • Een lichamelijke of geestelijke aandoening (de aandoening is niet-tandheelkundig);
  • Het moeten ondergaan van een medische behandeling, waarvan het resultaat ook afhankelijk is van tandheelkundige zorg.

 


Aanvullende verzekering

Wanneer u een aanvullende verzekering bovenop uw basispakket heeft afgesloten worden de meeste mondzorgbehandelingen vergoed. Afhankelijk van de door u gemaakte afspraken met uw verzekeraar heeft u eventueel te maken met een eigen risico en maximum vergoeding. Voor meer informatie over uw tandheelkundige verzekering adviseren wij u om uw polis te raadplegen of contact op te nemen met uw verzekeraar.


Welke verzekering past bij mij

Bij het selecteren van een passende mondzorgverzekering adviseren wij een verzekering te nemen waarbij u de vrijheid heeft om zelf de zorgverlener te kiezen die bij u past. Hierbij is het raadzaam om de jaarlijkse kosten die u maakt voor mondzorg zorgvuldig in kaart te brengen en af te zetten tegen de totale jaarlijkse premiekosten.

Bel ons op

of maak direct een afspraak:

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Naam
mm-dd-jjjj
× How can I help you?