Veel gestelde vragen

Nee, voor een afspraak met de mondhygiënist heeft u geen verwijzing van de tandarts nodig.

Mondhygiënebehandelingen vallen onder de tandartsverzekering. Wanneer u een tandartsverzekering heeft worden mondhygiënebehandelingen meestal ook vergoed. Voor meer informatie over uw vergoedingen kunt u het beste contact op nemen met uw verzekeraar.

Mondhygiënebehandelingen vallen onder de tandartsverzekering. Wanneer u een tandartsverzekering heeft worden mondhygiënebehandelingen meestal ook vergoed. Voor meer informatie over uw vergoedingen kunt u het beste contact op nemen met uw verzekeraar.

Tandvleesontstekingen ontstaan doordat tandplak zich nestelt onder het tandvlees. Schadelijke bacteriën hopen zich op en veroorzaken de ontsteking. Een goede mondhygiëne draagt bij aan het voorkomen en verwijderen van tandplak en is een belangrijke factor in het tegengaan van tandvleesontstekingen. Tandplak dat zich onder het tandvlees bevindt en de ontsteking veroorzaakt dient professioneel te worden verwijderd.

Slechte adem kan meerdere oorzaken hebben. Tandplak en tandvleesontstekingen zijn vaak de oorzaak. Tandplak hecht zich niet alleen aan de tanden en kiezen; ook op de tong kan het voorkomen. Door een goede mondhygiëne en regelmatig poetsen (vergeet de tong niet!) kunt u zelf bijdragen aan het voorkomen van slechte adem en een vieze smaak in de mond. Wanneer de oorzaak ligt in een tandvleesontsteking kan de mondhygiënist een passende behandeling uitvoeren.

Terugtrekknd tandvlees kan ervoor zorgen dat gevoelige zenuwen en tandhalzen in de mond bloot komen te liggen. Tandhalzen hebben geen beschermende glazuurlaag en zijn daardoor ook nog eens vatbaarder voor schadelijke invloeden van buitenaf.

Bloedend tandvlees is nooit een goed teken. De meest voorkomende oorzaak is ontstoken andvlees. Dit wordt veroorzaakt door bacteriën die zich onder het tandvlees nestelen en beschadigen.

Een mondhygiëist houdt zich bezig met mondorg en voert preventieve, curatieve en cosmetische behandeling uit. Zo helpt uw mondhygiënist u om gaatjes te voorkomen en om tandvleesaandoeningen te genezen; voert mondonderzoek uit om de gezondheid van de mond in kaart te brengen en verwijderd tandplak, tandsteen en aanslag. Een uitgebreid overzicht van behandelingen die de mondhygiënist uitvoert vindt u hier.

Dat hangt af van de behandeling die nodig is om uw mondgezondheid weer op peil te brengen. In sommige gevallen kan een mondzorgbehandeling inderdaad pijnlijk zijn. Een lokale verdoving kan uitkomst bieden.

Een bezoek aan de mondhygiënist is raadzaam om problemen te voorkomen en een leven lang te kunnen genieten van een gezond gebit. Ook wanneer u last heeft van mondproblemen is een bezoek aan de mondhygiënist aan te raden. U kunt bij de mondhygiënist terecht wanneer u ondere andere last heeft van terugtrekkend of bloedend tandvlees; wanneer u last heeft van gevoelige tanden; wanneer u last heeft van gaatjes, tandplak of tandsteen; als u een vieze smaak in de mond heeft of last heeft van slechte adem of voor het bleken van uw tanden. Een volledig overzicht van de behandelingen vindt u hier.

Bel ons op

of maak direct een afspraak:

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Naam
mm-dd-jjjj
× How can I help you?