Wie is de Nederlandse Vereniging van Mondhygiënisten?

Met meer dan 45 jaar ervaring en ruim 2.800 leden is de Nederlandse Vereniging van Mondhygiënisten (NVM) dé beroepsorganisatie voor mondhygiëne in Nederland. Inmiddels is ruim 85% van alle praktiserende mondhygiënisten aangesloten bij de NVM. De vereniging zet zich dagelijks in om de kwaliteit van mondzorg te waarborgen.


Wat doet de NVM?

De NVM zet zich in voor professionele, preventieve mondzorg voor iedereen en houdt zich dagelijks bezig met alle aspecten rondom mondzorg; van de eisen van de opleiding tot het stimuleren van de kwaliteit van de beroepsuitoefening. Om dit mogelijk te maken richt de vereniging zich op de volgende doelen:


  • Het stimuleren van de kwaliteit van mondzorg;
  • Het inhoudelijk doorontwikkelen van het beroep;
  • Het stimuleren van meer opleidingscapaciteit;
  • Het waarborgen van een sterke positie van mondhygiënisten;
  • Het bevorderen van samenwerking tussen mondhygiënisten en andere mondzorg professionals;
  • Het vertegenwoordigen van de belangen van patiënten en mondhygiënisten bij overheid, beroepsorganisaties, zorgverzekeraars en patiëntenorganisaties.

 


Initiatiefnemer van het KwaliteitsRegister voor Mondhygiënisten

De NVM vindt het belangrijk dat patiënten op basis van heldere kwaliteitscriteria een mondhygiënist kunnen kiezen die aan de hoogste kwaliteitseisen voldoet. Vanuit dit oogpunt heeft de NVM het KwaliteitsRegister voor Mondhygiënisten in het leven geroepen. Mondhygiënisten die ingeschreven staan in het kwaliteitsregister voldoen aan de hoge eisen en strenge maatstaven van de eigen beroepsgroep.NVM_LOGO


Bel ons op

of maak direct een afspraak:

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Naam
mm-dd-jjjj
× How can I help you?