tandsteen


Wat is tandsteen?

Als tandplak zich gedurende een lange tijd heeft opgehoopt op de tanden kan dit leiden tot de vorming van tandsteen. Tandsteen is verkalt en hard geworden tandplak die niet meer met een tandenborstel te verwijderen is.

 

De gevolgen van tandsteen

Tandsteen vormt zich meestal op de moeilijke bereikbare plekken van het gebit. Tandsteen kan zich zelfs onder het tandvlees vormen, volledig uit het zicht en onbereikbaar voor de tandenborstel. Onbehandeld tandsteen kan leiden tot ernstige tandvleesontstekingen met als gevolg dat de tanden los gaan zitten. Bovendien bevordert tandsteen, door de poreuze structuur, de vorming van meer tandplak.


Het verwijderen van tandsteen

Tandsteen kan alleen professioneel verwijderd worden. De mondhygiënist haalt met behulp van gespecialiseerde instrumenten de tandsteen zorgvuldig weg. Ook wordt er gebruik gemaakt van een apparaat die ultrasone golven uitzendt waarmee tandsteen wordt losgetrild van de tanden.


Polijsten van de tanden

Als de tandsteen eenmaal verwijderd is worden de tanden met een speciale pasta en borstel gepolijst. Dit zorgt ervoor dat de tanden weer mooi glad worden en geeft tandplak minder kans om zich aan de tanden te hechten.

Bel ons op

of maak direct een afspraak:

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Naam
mm-dd-jjjj
× How can I help you?