tandplak


Tandplak komt bij iedereen voor

Tandplak, of plaque, is een natuurlijk verschijnsel waar ieder mens mee te maken heeft. In de loop van de dag vormen speeksel en bacteriën een dun laagje dat zich hecht aan de tanden. Als dit niet goed wordt verwijderd kan dit op de lange termijn schadelijk zijn voor de mondgezondheid.


Tandplak is moeilijk te zien

Zelfs bij een goede mondverzorging is deze laag, zeker op de moeilijke bereikbare plekken, lastig te verwijderen. Hier komt nog eens bij dat plaque moeilijk te herkennen is omdat het dezelfde kleur heeft als dat van de tanden en kiezen.


Schade door tandplak

Tandplak kan leiden tot ongewenste effecten. Onbehandeld kan het slechte adem of een vieze smaak in de mond veroorzaken. Er kunnen gaatjes in de tanden ontstaan en het kan leiden tot ontstekingen in het tandvlees. Als plaque niet tijdig wordt verwijderd kan dit op de lange termijn verkalken en kan het leiden tot de vorming van tandsteen.


Tandplak behandeling

Voor het professioneel verwijderen van tandplak wordt gebruik gemaakt van tandplakverklikker; een speciale stof die verkleurt zodra het in aanraking komt met tandplak. De mondhygiënist ziet hierdoor precies waar het zich aan de tanden heeft gehecht en kan overgaan tot het het verwijderen en grondig reinigen van de mond.

Bel ons op

of maak direct een afspraak:

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Naam
mm-dd-jjjj
× How can I help you?