sealing


Wat is sealen?

In sommige gevallen hebben kiezen diepe groeven en putjes waar de tandenborstel moeilijk bij kan. De kans op het ontstaan van gaatjes neemt hierdoor toe. Bij pas doorgebroken kiezen is er zelf sprake van een verhoogd risico omdat het glazuur nog moet uitharden. Het sealen van de kiezen zorgt ervoor dat het gebit beschermd wordt tegen de schadelijke gevolgen van tandplak.


Waarom sealen?

Sealen is belangrijk om gaatjes, ontstekingen en zelfs tandverlies te voorkomen. De kiezen in het gebit krijgen het zwaar te verduren en zijn het meest vatbaar voor het achterblijven van etensresten en de schadelijke gevolgen van tandplak. Hierdoor kunnen bacteriën zich ophopen en de kies aantasten.


Voor wie is sealen van belang?

Voor volwassenen met diepe groeven en putjes is sealen een belangrijk middel om gaatjes te voorkomen. Voor kinderen kan het rond het zesde levensjaar, wanneer de blijvende kiezen uitbreken, verstandig zijn om te sealen. Het glazuur op de doorbrekende kiezen is nog niet is uitgehard waardoor deze extra vatbaar voor aandoeningen. 


Sealen van de tanden

Door te sealen wordt de kies voorzien van een kunststof laklaag die ervoor zorgt dat de groeven en putjes op de kauwvlakken minder diep worden. Hierdoor wordt het moeilijker voor bacteriën om zich te nestelen op het kauwoppervlak van de kies en neemt de kans op het ontstaan van gaatjes aanzienlijk af. 


Het aanbrengen van de sealant

Voordat de kunststof laag wordt aangebracht is het belangrijk om de kiezen grondig en secuur schoon te maken met een polijstmiddel. Als dit eenmaal is gebeurd wordt een etslaag aangebracht die ervoor zorgt dat de laklaag beter aan de kies hecht. Als alle lagen eenmaal zijn aangebracht word de kunststof uitgehard met een speciale blauw licht lamp. Het sealen van de kiezen is een volledig pijnloze behandeling.

Bel ons op

of maak direct een afspraak:

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Naam
mm-dd-jjjj
× How can I help you?