controle


Het belang van controle

Een regelmatig bezoek aan uw mondhygiënist is essentieel voor het voorkomen van mondaandoeningen. In het gebit kunnen problemen ontstaan die niet altijd met het blote oog zichtbaar zijn. Wanneer deze eenmaal aan het licht komen is het vaak te laat en kunnen de gevolgen pijnlijk en ingrijpend zijn.


Mondhygiëne

Gebrekkige mondhygiëne kan leiden tot allerlei aandoeningen, waaronder ontstoken tandvlees. In een aantal gevallen tast dit het kaakbot aan, en vormt daarmee een gevaar voor de wortels van de tanden en de kiezen. Deze komen door de afbraak van het kaakbot los te zitten. Ook de levensduur van kronen, bruggen, vullingen en facings wordt door slechte mondhygiëne aanzienlijk verkort.


Kinderen en jongeren

Bij kinderen en jongeren wordt extra aandacht geschonken aan de groei van het gebit. Tanden en kiezen kunnen elkaar gaan verdrukken en het is juist van belang om dit tijdig te constateren en zo de gevolgen te beperken.


Gezond tandvlees en een gezond gebit

De mond wordt tijdens de behandeling niet alleen nauwgezet geïnspecteerd; ook het gebit wordt grondig gereinigd. Tandplak en kalkafzetting worden zorgvuldig verwijderd, vooral op plekken die met een tandenborstel moeilijk bereikbaar zijn. Zo heeft u na de controle een goed beeld van de gezondheidstoestand van uw mond en is uw gebit weer grondig en professioneel gereinigd.

Bel ons op

of maak direct een afspraak:

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Naam
mm-dd-jjjj
× How can I help you?