behandelplan


Waarom een behandelplan

Soms kan een behandeling niet in een keer kunnen worden uitgevoerd. In dit geval zal de mondhygiënist een behandelplan voorstellen. In het behandelplan worden de dagen ingeroosterd waarin de behandeling plaatsvindt. Ook krijgt de patiënt een helder advies met betrekking tot het eetgedrag, de poetsgewoonten en de algemene mondhygiëne met als doel de behandeling zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen.


Intake

Tijdens uw eerste bezoek vindt een kennismakingsgesprek plaats om de algemene gezondheid van de mond in zorgvuldig in kaart te brengen. De mond en het gebit worden nagekeken op tekenen van ontstekingen, aandoeningen en bederf. Tanden en kiezen worden elk zorgvuldig onderzocht op signalen van tandplak, tandsteen en gaatjes. Ook wordt de staat van het tandvlees nagegaan.


Het behandelplan

Nu de mondsituatie in beeld is gebracht kan de mondhygiënist beoordelen of er verder onderzoek nodig is (bijvoorbeeld een bacterieel onderzoek) en eventueel een traject uiteenzetten om aandoeningen te verhelpen, problemen te voorkomen of om ervoor te zorgen dat bestaande problemen (bijvoorbeeld terugtrekkend tandvlees) niet verder verergeren.


Nazorg en evaluatie

Aan de hand van het behandelplan zal de mondhygiënist duidelijk vertellen waarom een terugkomafspraak noodzakelijk is. Ook krijgt u heldere instructies over de maatregelen die u zelf kunt treffen om de behandeling te voorspoedigen en de middelen die u hiervoor nodig heeft. Aan het eind van het traject wordt samen met u een moment bepaald om de effectiviteit van de behandeling te beoordelen en krijgt u een uitgebreid en persoonlijk advies om uw mond en gebit sterk en gezond te houden.


Kosten

De kosten voor een behandeltraject verschillen per behandeling. Het tarief voor de intake is maximaal € 143,70. Of u de kosten voor de behandelingen vergoed krijgt is afhankelijk van de afspraken die u gemaakt heeft met uw verzekeraar en het type behandeling dat u voor ogen heeft. De mondhygiënist zal niet alleen het behandelplan zorgvuldig uiteenzetten maar ook duidelijk vertellen welke tarieven hieraan verbonden zijn. Zo weet u altijd van tevoren waar u aan toe bent.

Bel ons op

of maak direct een afspraak:

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Naam
mm-dd-jjjj
× How can I help you?