Alles over implantaten

implantaat

Nadat een tand verloren is en vervangen, kunnen veel problemen met kauwen en zelfs spreken optreden. Een manier om deze aandoening te behandelen, is het gebruik van implantaten.

Onze tanden en kiezen hebben wortels die in de kaakbot vastzitten. Implantaten zijn kunstwortels en worden in de kaak geplaatst ter vervanging van natuurlijke wortels. De implantaten zelf zijn hierdoor niet zichtbaar en functioneren op dezelfde manier als eigen, natuurlijke wortels. Implantaten kunnen niet worden gevoeld. Het verschil tussen een natuurlijke wortel met kroon of een implantaat met kroon is dan ook niet te voelen. Met implantaten behoudt de gebit de kracht en sterkte die het altijd gehad heeft. Als tanden of kiezen worden gemist, of als de wortel beschadigd is, kan de kaakbot op die plaatsen gaan meuren.

Geen kauwkrachten, heeft als gevolg dat het kaakbot op die plek in de loop van de jaren minder wordt. Dit wordt botrecessie genoemd. Minder hoog kaakbot heeft weer tot gevolg dat de vorm van de kaaklijn en dus uiterlijk kan veranderen. Het gezicht gaat er dan door ouder uitzien. Een implantaat neemt de natuurlijke functie van de wortel over en wordt een eigen onderdeel van de kaak. Dit gaat het slinken van het kaakbot tegen en daarmee blijft de kaaklijn behouden. Om weer tot een natuurlijke situatie te komen, wordt op het implantaat een kroon, brug of kunstgebit (bij meerdere implantaten) geplaatst die de ontbrekende tand of kies vervangt.

Onderhoud aan implantaten

Na plaatsing van een implantaat is de kans groot op een infectie. Gemiddeld is Het voorkomen van peri-mucositis 43% en van peri-implantitis 22%. Het ontstaan van problemen rondom implantaten is tijd gerelateerd. Hoe verder de tijd vordert, hoe meer risico ontstaat op botverlies. Mondhygiënisten moeten daarom veel aandacht besteden aan implantaten.

bridgeimplantaat

Implantaten, de beste oplossing

Implantaten hechten zich aan het kaakbot en werken op dezelfde manier als een natuurlijke wortel. Een kroon of brug op implantaten ziet er natuurlijk uit. Door implantaten heeft het kaakbot weer een functie. Door terugkerende kauwkrachten blijft het kaakbot behouden. Hierdoor stopt het slinken van het kaakbot en blijft de vorm van de kaaklijn behouden. Een implantaat voorkomt het slijpen van omliggende kiezen, zoals het nodig is bij een conventionele brug. Naastgelegen tanden of kiezen hoeven niet geslepen te worden, als gekozen wordt voor een kroon op een implantaat. Implantaten zijn een bewezen, veilig en moderne methode. De techniek wordt al meer dan 30 jaar wereldwijd toegepast. Implantologie is wereldwijd onderzocht en getest en heeft zich bewezen als een efficiënte en duurzame oplossing.

Bel ons op

of maak direct een afspraak:

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Naam
mm-dd-jjjj
× How can I help you?