fluoride

Waarom fluoride

Fluoride is een natuurlijke stof die overal in het milieu voorkomt en essentieel is voor de opbouw van de tanden en kiezen. Fluoride maakt het gebit harder en zorgt ervoor dat het glazuur op de tanden beter beschermd is tegen de schadelijke gevolgen van tandplak, tandsteen en gaatjes.


Het verschil tussen sealen en een fluoridebehandeling

In tegenstelling tot sealen, waarbij enkel de groeven en putjes van de kiezen voorzien worden van een laklaag die de kauwvlakken minder diep maakt, wordt een fluoridebehandeling op alle tanden en kiezen toegepast en biedt zo extra bescherming voor het gehele gebit.


Fluoride en kinderen

Tandpasta voor kinderen bevat lagere concentraties fluoride omdat zij eerder geneigd zijn de tandpasta door te slikken. Zeker voor kinderen met een verhoogd risico op tandbederf is een fluoridebehandeling raadzaam.


De fluoridebehandeling

Nadat de mondhygiënist het gebit grondig heeft gereinigd start de fluoridebehandeling. Met wattenrollen worden de kiezen en tanden ontdaan van vocht. Pas nu kan er daadwerkelijk een begin worden gemaakt met het aanbrengen van de fluoride. Hierbij worden alle vlakken van de tanden en kiezen voorzien van een fluoridegel, met als resultaat dat het gebit beter bestand is tegen schadelijke invloeden.

Bel ons op

of maak direct een afspraak:

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Naam
mm-dd-jjjj
× How can I help you?