bacterieel onderzoek

Wanneer is bacterieel onderzoek nodig

Tandplak kan op de lange termijn zeer schadelijk zijn voor uw gebit. Bacteriën hopen zich op en kunnen het tandvlees infecteren. Wanneer de aandoening onbehandeld blijft kan de tandvleesontsteking diep in de mond doordringen en het kaakbot aantasten (parodontitis). Om de ontsteking effectief te kunnen behandelen is het nodig om exact te bepalen welke bacteriën de infectie veroorzaken.


Waarom is bacterieel onderzoek nodig 

Bacterieel onderzoek wijst uit welke microben zich in de mond hebben genesteld. Met dit inzicht bepaalt de mondhygiënist de behandelmethode die nodig is om de infectie doeltreffend te bestrijden.


Hoe gaat bacterieel onderzoek in zijn werk?

Om vast te stellen welke bacteriën zich in de mond bevinden is een uitstrijkje nodig. De mondhygiënist neemt een monster van de bacteriën die zich in het tandvlees bevinden en maakt deze klaar voor verzending naar een tandheelkundig laboratorium.


Deskundig advies

In het laboratorium volgt een uitgebreid microbiologisch onderzoek. Een gespecialiseerd team van deskundigen voert een zorgvuldige analyse uit en voorziet de mondhygiënst van een wetenschappelijk onderbouwd rapport waarmee de behandeling doelmatig kan worden ingezet.

Bel ons op

of maak direct een afspraak:

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Naam
mm-dd-jjjj
× How can I help you?